dinsdag 8 mei 2012

Bosklassen dag 2



dinsdag  8 mei 2012

Hoi , opnieuw bericht vanuit Retie !

Na een goede nachtrust werden we rond half acht gewekt door de begeleiders, de juf en de meester. We moesten ons klaar maken voor…de jogging !!! Jaja, ook hier zorgen we voor een goede conditie.

Begeleider Geert en meester Jan liepen  met ons mee en organiseerden een kleine wedstrijd, die gewonnen werd door Pearl bij de meisjes en door Joppe bij de jongens.

Na het uitgebreide ontbijt brachten we een bezoek aan de dorpskern van Retie. We leerden heel wat bij over de gerechtslinde. We speelden er ook enkele toneeltjes onder! Nadien bezochten we De Ploeg, dat is het  oudste gebouw van Retie. Heel leerrijk!!

Na de frietjes en chipolata’s  of kip kregen we eindelijk onze verdiende middagrust!

Rond 14.00 brachten we een bezoek aan de koperslager! Hij leerde ons heel wat bij over zijn beroep en toonde ons heel  wat oude, mooie voorwerpen en materialen! Nadien maakten we samen een schaaltje voor in de klas. Tot slot mocht ieder kind nog iets voor zichzelf maken. Supertof!

Na de koperslager was het tijd voor de minigolf! We speelden in groepjes en deden het allemaal heel goed! Vervolgens speelden we nog even op de speeltuin en namen een welverdiende douche!

Na het avondeten, balletjes in tomatensaus,  was het tijd voor ontspanning! We verdeelden ons in groepjes en namen deel aan de quiz! Tussendoor moesten we nog enkele boeiende opdrachten uitvoeren!

Na een vermoeiende dag zeggen we nu “Slaapwel iedereen en tot morgen …zzzzzzzzzzz”















































                                                                                                           

5 opmerkingen:

  1. Anoniem5/08/2012

    Lieve Léon, wij zaten al vol spanning te wachten op jullie foto's en nieuws uit Retie! Blij te lezen welke leuke avonturen jullie daar allemaal beleven. Het eten zal ook wel meevallen, lees ik. Veel liefs, mama, papa en Stella x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem5/08/2012

    Dag Ruben en alle andere bosklassers,
    Jullie hebben blijkbaar weer een heel leuke dag gehad én mooier weer dan hier in Welle. We wachten al in spanning op jullie volgend verslagje !
    Groetjes van mama, papa en Brecht

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem5/09/2012

    Hoi Lobke,
    Jullie hebben het echt naar jullie zin daar! Wij kijken al uit naar de foto's van de leuke dag die je vandaag zal beleven. Vrijdag krijgen we de spannende verhalen te horen... we kijken er naar uit meid :-) Vele groetjes aan iedereen daar! Dikke kus, mama & papa x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem5/09/2012

    Tof om te zien dat jullie het daar naar jullie zin hebben. En dokter Geert je niet laten aftroeven door die jonge rakkers.
    groetjes mama, papa en Silke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem5/09/2012

    Sportbericht voor Ruben DW:
    Gisterenavond heeft Juventus Floorball Club de beker van België gewonnen. Ze haalden het met 1-3 tegen Strijtem !
    groetjes,
    Mama, papa & Brecht

    BeantwoordenVerwijderen

Bezoek rusthuis

Vandaag brachten we een bezoek aan het rusthuis Ter Bake. We hebben bloemetjes geplant, speelden petanque en sjoelbak met de bewoners. Een h...